Semuanya untuk Nadi

Semuanya untuk Nadi
"Takdir kadang2 mempertemukan sesuatu tak diundang, menduga dalam bermacam ragam, memberi apa yang tidak dirancang..memaksa kita mengalirkan air mata kesedihan serta membuatkan kita rasa kehilangan. Namun takdir menerpa kita dengan erti perkenalan, menyulam erti kasih sayang, menanam erti persahabatan, menghadiahi kemanisan dalam kegembiraan, menusuk panahan sang ketabahan, menyemai benih keakraban, serta memberi peluang menilai siapa sahabat siapa kawan dan siapa sekadar kenalan yang mengisi ruang dalam episod kehidupan.."

Tuesday, December 28, 2010

Welcome ALA 2010/2011

Assalamualaikum warahmatullahi wa barakatuh.....

Cepat je masa berlalu... 
langsung masa tu tak cakap "bye.. bye.." ke, "ilal liqak (macam dalam video kartun mukhayyam)" ke, " see you again" ke...  

Dikhabarkan esok Rabu 29 Disember 2010 akan berlangsungnya AGM ALA -kali...?? yang ke berapa ye...(rasa tak seorang pun amek tahu ulangtahun AGM nih)- di Mini Auditorium UIAM Gombak pada jam 8pm-11pm.

Mini Audi...

itulah lokasi tradisi sasaran warga Barb bagi menyaksikan peralihan kuasa tampuk kepimpinannya hampir setiap tahun. Bagi aku, dewan ini segalanya buat budak Barb dan ALA. Dah dapat booking dewan ini pun dah buatkan mereka tersenyum mekar!! Syukur dipanjatkan hanya padaNya.... 

Bagi aku, dewan ini pencetus pelbagai perasaan dalam diri...suka, marah, kecewa, sedih, gembira, tertekan, bangga (senaraikan je segala jenis perasaan. haha~~). 
1) Bagi yang baru naiki takhta, biasanya ada perasaan begini : suka, berdebar, gemuruh, bangga, takut, terbeban dan lain-lain.
2) Bagi yang baru serahkan tanggungjawab, biasanya ada perasaan begini : suka, lega, sedih, gembira, 'bahu ringan', 'selamat....'dan lain-lain.

Yang no (1) tu...rileks la~~~ kalau pun langsung tak berpengalaman untuk pegang apa2 post (sebelum jadi AMT ALA), jangan le takut... sebab u all bergerak sebagai satu pasukan! kalau seseorang tu hebat mana pun, tapi bergerak secara solo dan tiada sokongan ahli yang lain...hmmm tak leh gak. Jadi, bersama menggembleng tenaga untuk menerajui ALA!!


Yang no (2) tu...amboiii~~~~~ tau le dah tak pegang society, tapi jenguk2 le dan hulurkan lah bantuan, tunjuk ajar pada line up baru tu. Kalau bantuan dihulurkan hanya dalam induction je, huiisshhhh hmmmm tak boleh la mcm tu.



Bagi aku, dewan ini pencetus segalanya buat ALA. Diari baru dibuka bersama. Matlamat para pemimpinnya adalah sama..berbekalkan keazaman serta usaha yang terbaik dalam setiap diri mereka. Namun, seringkali lupa untuk menjenguk setiap helaian diari lama... kuning...sekuning Yellow Pages, kemudian ianya rapuh lalu terkoyak. Tidak sempat untuk mentelaah isi kandungannya, tidak sempat mengkaji setiap episod baik buruk di masa lampaunya. Lantas....langsung ia dibuang begitu sahaja.. Bagi yang menjaganya, pasti ada inisiatif untuk peliharanya (merepek~~~).


*aku tiba-tiba teringat sewaktu membaca surat-surat allahyarham moyang, pendeta Zaaba (Zainal Abidin Bin Ahmad) kepada atuk aku, allahyarham Mohd. Ghazali bin Nordin begitu juga sebaliknya. Serius.... tak berani pegang!!! takut terkoyak....

Buat para AMT ALA yang terkini sesi 2010/2011, 

secara peribadinya, akak tak kenal la u all adik2 nih... rasanya cuma kenal tak sampai 5 orang kot...huhuhu. (takde kaitan~~)

jangan terlalu mengharap mantan ALA untuk menjenguk u all, kerana langkah terbaik ialah ANDA YANG SEPATUTNYA MENGORAK LANGKAH KE ARAH MEREKA.

rapatkan ukhuwwah sesama kalian dan DALL.

Kami batch ALA 07/08 sayangkan ALA, cuma ianya tidak dapat dizahirkan... (takde kaitan~~) 






***** TAHNIAH BUAT SEMUA PEMIMPIN ALA 2010/2011... SEMOGA LEBIH SUKSES******